Standplaats

Halfschaduw op een beschutte plaats. Mandevilla, Olijf, Oleander kunnen wel volle zon verdragen.

Watergift

In terras potten, de grond niet laten uitdrogen en zorg voor een goede drainage (geen natte voeten). In de zomer is dat gemiddeld 2x per week. In de vollegrond is meestal 1x per week voldoende.

Voeding

Doordat deze planten het gehele seizoen doorbloeien verlangen ze veel voeding. Wekelijks voeding meegeven met het water. Ook kun je osmocote toevoegen, deze korrels op de aarde strooien. Langzaam lossen de voedingsstoffen uit deze korrels op gedurende het gehele seizoen.

Doorbloei

Van nature bloeien deze planten het gehele seizoen, van het vroege voorjaar tot de late herfst. Om doorbloei te stimuleren kunnen uitgebloeide bloemen worden verwijderd zodat alle energie van de plant in de nieuwe bloem gaat zitten.

Overwintering

Op een beschutte warme plek kunnen planten de winter soms overleven. Vorst kunnen ze niet verdragen. Eventueel kunnen deze planten overwinteren. Doe dat op een vorstvrije lichte en koele plek. Snoei de plant terug in het najaar en zorg dat hij in een rustperiode komt. Watergift is dan beperkt tot 1x per 3-4 weken. Als de temperatuur weer omhoog gaat boven de 12 graden, kan in het voorjaar de plant weer naar buiten.