Hi, ik ben

Mo

Wie is

deze

Guy?

Hi! Mo hier!

Mijn naam is afgeleid van mijn volledige naam, Ficus Microcarpa Moclame. Ik ben een Ficus met heel veel ronde, glimmende blaadjes waardoor ik graag gezien word in huis. Ik zal je versteld doen staan van mijn snelle groei.

Ik ben geworteld in China en Maleisië, waar ik in de natuur echt Mossive kan worden! Ook in huis kan ik onder de juiste omstandigheden lekker groot worden. Vroeger gebruikte men mijn sappen om rubber van te maken. Tegenwoordig is dit niet meer nodig, dus maak ik inrichtingen af en mensen gelukkig.

SNELGIDS

meetlint
Hoogte: 100 CM
plantenpot
Diameter: 21 CM
zon
Plaatsing: halfzon
water
water: Regelmatig water geven
air cleaning
STERK LUCHTZUIVEREND
do not eat
LICHT GIFTIG, NIET GESCHIKT VOOR CONSUMPTIE
schaar
Schud plant om oud blad te laten vallen. Te lange takken wegknippen.
voeding
1x per maand plantenvoeding, ‘s winters niet
Monstera blad

MORE INFO

 • Waar sta ik het liefste in huis?
 • Ik houd wel van een paar zonnestralen, maar niet de hele dag. Zet mij gerust voor een raam op het oosten of het westen, maar houd een paar meter afstand van een raam op het zuiden. Kijk wel uit met openstaande ramen en deuren, want ik kan niet goed tegen tocht.

 • Hoeveel water drink ik?
 • Ik vind regelmatig een slokje lauwwarm water erg fijn! Ook moet mijn kluit licht vochtig gehouden worden, maar zeker niet te nat. Hier kan ik niet goed tegen. Controleer vóór het water geven altijd hoe vochtig de grond nog is. Dit kun je makkelijk doen door je vinger in de potgrond te stoppen. Als je mij water geeft, heb ik graag dat je dit van onderaf doet. Zo groeien mijn wortels goed naar beneden en krijg ik minder snel last van beestjes in mijn potgrond. Ook kan ik zo zelf beslissen hoeveel water ik drink. Na een kwartier heb ik genoeg gedronken en mag het restje naar een andere plant.

 • Hoeveel voeding eet ik?
 • Graag krijg ik 1 keer per maand de aanbevolen hoeveelheid plantenvoeding. Geef me niet meer dan dit, want dan wordt de zuurtegraad van de grond te hoog en hier kunnen mijn wortels niet tegen. Ik vind voeding alleen fijn in de periode van maart tot september, want in deze periode groei ik flink. Buiten deze periode om heb ik geen voeding nodig.

 • Wanneer wil ik een nieuwe pot?
 • De eerste maanden nadat je mij in huis hebt gehaald kan je mij in mijn kweekpot laten staan. Zo kan ik wennen aan mijn nieuwe thuis. Hierna mag je mij eens in de 2 jaar voorzien van een nieuwe, minimaal 20% grotere pot mét nieuwe potgrond. Zo kan ik weer lekker doorgroeien in frisse, voedzame grond. Het liefst krijg ik een nieuwe pot in het voorjaar, maar controleer tussentijds ook of mijn wortels door de onderkant van de pot groeien. Als dit het geval is heb ik misschien al eerder een nieuwe pot nodig!

  Het liefst sta ik in een binnenpot in een decoratieve pot. Op deze manier kun je goed in de gaten houden of je mij te veel water geeft door te kijken of er water in mijn pot blijft staan. Daarnaast kun je mij van onderaf water geven.

 • Wanneer knip je mij?
 • Als ik last heb van oude blaadjes kun je mij even licht heen en weer schudden, dan laten deze vanzelf los. In principe hoef je mij verder niet te snoeien. Mocht je mijn lange takken té lang vinden, kan je deze natuurlijk altijd korter knippen. Zo bevorder je de groei en groei ik ook nog eens voller.

 • Wat is mijn superpower?
 • Net als mijn broertjes en zusjes bij Plantanious kan ik de lucht zuiveren als de beste! Ik heb namelijk veel blaadjes die de CO2 in de lucht om kunnen zetten in zuurstof. Zo adem jij gezonde, gezuiverde lucht in, wat een positieve uitwerking heeft op jouw concentratie, gemoedstoestand en gezondheid!

 • Wist je al dat?
 • Ik kan luchtwortels maken die naar beneden vallen en, wanneer ze de grond raken, verhouten. Zo kan ik enorm groot worden. Mijn stam wordt zo namelijk versterkt, waardoor ik weer lekker door kan groeien.

 • Ben ik eetbaar?
 • Nee, ik ben niet eetbaar.

Ik houd wel van een paar zonnestralen, maar niet de hele dag. Zet mij gerust voor een raam op het oosten of het westen, maar houd een paar meter afstand van een raam op het zuiden. Kijk wel uit met openstaande ramen en deuren, want ik kan niet goed tegen tocht.

Ik vind regelmatig een slokje lauwwarm water erg fijn! Ook moet mijn kluit licht vochtig gehouden worden, maar zeker niet te nat. Hier kan ik niet goed tegen. Controleer vóór het water geven altijd hoe vochtig de grond nog is. Dit kun je makkelijk doen door je vinger in de potgrond te stoppen. Als je mij water geeft, heb ik graag dat je dit van onderaf doet. Zo groeien mijn wortels goed naar beneden en krijg ik minder snel last van beestjes in mijn potgrond. Ook kan ik zo zelf beslissen hoeveel water ik drink. Na een kwartier heb ik genoeg gedronken en mag het restje naar een andere plant.

Graag krijg ik 1 keer per maand de aanbevolen hoeveelheid plantenvoeding. Geef me niet meer dan dit, want dan wordt de zuurtegraad van de grond te hoog en hier kunnen mijn wortels niet tegen. Ik vind voeding alleen fijn in de periode van maart tot september, want in deze periode groei ik flink. Buiten deze periode om heb ik geen voeding nodig.

De eerste maanden nadat je mij in huis hebt gehaald kan je mij in mijn kweekpot laten staan. Zo kan ik wennen aan mijn nieuwe thuis. Hierna mag je mij eens in de 2 jaar voorzien van een nieuwe, minimaal 20% grotere pot mét nieuwe potgrond. Zo kan ik weer lekker doorgroeien in frisse, voedzame grond. Het liefst krijg ik een nieuwe pot in het voorjaar, maar controleer tussentijds ook of mijn wortels door de onderkant van de pot groeien. Als dit het geval is heb ik misschien al eerder een nieuwe pot nodig!

Het liefst sta ik in een binnenpot in een decoratieve pot. Op deze manier kun je goed in de gaten houden of je mij te veel water geeft door te kijken of er water in mijn pot blijft staan. Daarnaast kun je mij van onderaf water geven.

Als ik last heb van oude blaadjes kun je mij even licht heen en weer schudden, dan laten deze vanzelf los. In principe hoef je mij verder niet te snoeien. Mocht je mijn lange takken té lang vinden, kan je deze natuurlijk altijd korter knippen. Zo bevorder je de groei en groei ik ook nog eens voller.

Net als mijn broertjes en zusjes bij Plantanious kan ik de lucht zuiveren als de beste! Ik heb namelijk veel blaadjes die de CO2 in de lucht om kunnen zetten in zuurstof. Zo adem jij gezonde, gezuiverde lucht in, wat een positieve uitwerking heeft op jouw concentratie, gemoedstoestand en gezondheid!

Ik kan luchtwortels maken die naar beneden vallen en, wanneer ze de grond raken, verhouten. Zo kan ik enorm groot worden. Mijn stam wordt zo namelijk versterkt, waardoor ik weer lekker door kan groeien.

Nee, ik ben niet eetbaar.

favo spot

Waar sta ik het liefste in huis?

Zet mij op een lichte plek in huis, waar ik geen last heb van eventuele tocht.

verzorging

Medic heart

Hoe verzorg je mij?

Ik vind een regelmatig slokje lauwwarm water erg fijn! Ook krijg ik graag 1 keer per maand plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

Adopteer Regenwoud

Plantanious werkt samen met stichting Work with Nature. Onze tropische regenwouden verdwijnen in rap tempo en met de bomen gaat een enorme biodiversiteit verloren. Als het aan ons ligt loopt de jaguar straks weer rond in het door ‘Adopteer Regenwoud’ beschermde regenwoud in Costa Rica! De plek waar veel van onze bijzondere planten hun oorsprong kennen. Om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het doel van de stichting – in de komende tien jaar 2.000 hectare regenwoud beschermen – doneren wij een deel van onze omzet waarmee een deel van het tropisch regenwoud kan worden beschermd. Hoe meer er gedoneerd wordt, hoe sneller we de jaguar kunnen verwelkomen in een veilig leefgebied. Om dit doel te kunnen realiseren steekt de stichting geld in bescherming, herbebossing, educatie en onderzoek.