wij zijn plantanious
Wij zijn Plantanious

WIJ GAAN LEKKER OP GROEN • WIJ GAAN LEKKER OP GROEN

WIJ GAAN LEKKER OP GROEN • WIJ GAAN LEKKER OP GROEN

cropped-plantanious-web-icon-2.png

WIJ ZIJN PLANTANIOUS

Verrassend groen!

Plantanious is een dynamisch, innovatief en duurzaam tuinbouwbedrijf, gespecialiseerd in het telen van kamerplanten en bloeiende seizoensproducten. Dat doen we niet alleen in onze kas van 4,5 hectare in het Zuid-Hollandse Westland, maar mede door eerlijke en langdurige samenwerkingen aan te gaan in binnen- en buitenland.

Zo zijn we in staat een breed assortiment met veel verschillende en verrassende producten te kweken voor de markt. Waarbij we nooit stilstaan!
Want voortdurend zijn we op zoek naar nieuwe, verrassende producten en trends die ons leven kunnen veraangenamen.

Het bedrijf Persoon Potplanten is opgericht door Arie Persoon in 1950, en teelde destijds tomaten en sla. In 1980 is Aad Persoon begonnen met het telen van groene kamerplanten op de huidige locatie en samen met broer John Persoon is het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is.

De totale oppervlakte van het bedrijf beslaat 47.000 m². Hiervan wordt ongeveer 6500 m² gebruikt voor de eigen productie van het, voor de teelt benodigde, uitgangsmateriaal.
Samen met ongeveer 20 werknemers besteden zij veel tijd en zorg aan de teelt van kwaliteitsproducten. 

Wie groen doet,
groen ontmoet

Plantanious is meer dan een bedrijf alleen: het is tegelijk een visie. Want bij Plantanious doen en denken we groen. Zo verwarmen wij onze kassen met aardwarmte en zijn we zelfvoorzienend in ons
stroomverbruik door middel van ons grote arsenaal aan zonnepanelen. Met recht zijn we dan ook trots op onze CO2-reductie, waardoor we
onze producten nóg groener kunnen maken dan ze al zijn!

Familiebedrijf
Plantanious is gebouwd op de fundamenten van Kwekerij Loek Jansen, een familiebedrijf dat al drie generaties lang toonaangevend is in het telen van kamerplanten en bloeiende seizoensproducten. De afgelopen twintig jaar hebben we ons met name gespecialiseerd in het kweken van ficussen en kuipplanten. Plantanious wordt gerund door de tweelingbroers Joost en Freek Jansen, ondernemers met een heldere visie en een passie vóór groen. Hun missie: het bedrijf laten groeien en bloeien en het realiseren van een groene, gezonde wereld.
Monstera blad

Het grootste gedeelte van het bedrijf bestaat dan uit nieuwe moderne hoge kassen die ingericht zijn volgens de huidige normen en maatstaven . Hiervoor staat een nieuwe bedrijfsruimte met inpandige docks, een ruime kantooropstelling en ruim voldoende parkeergelegenheid.

Alle planten worden geteeld op betonvloeren die zijn voorzien van het “eb- en vloed – systeem”. Er wordt ook gewerkt met 3 scherminstallaties per afdeling die onafhankelijk van elkaar kunnen schermen en energie besparen. Ook het vochtgehalte wordt hier op peil gehouden door verneveling Dit zijn 3 voorbeelden binnen het bedrijf waaruit blijkt dat we hard werken aan een energiezuinige en milieubewuste teelt.

Adopteer Regenwoud

Plantanious werkt samen met stichting Work with Nature. Onze tropische regenwouden verdwijnen in rap tempo en met de bomen gaat een enorme biodiversiteit verloren. Als het aan ons ligt loopt de jaguar straks weer rond in het door ‘Adopteer Regenwoud’ beschermde regenwoud in Costa Rica! De plek waar veel van onze bijzondere planten hun oorsprong kennen. Om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het doel van de stichting – in de komende tien jaar 2.000 hectare regenwoud beschermen – doneren wij een deel van onze omzet waarmee een deel van het tropisch regenwoud kan worden beschermd. Hoe meer er gedoneerd wordt, hoe sneller we de jaguar kunnen verwelkomen in een veilig leefgebied. Om dit doel te kunnen realiseren steekt de stichting geld in bescherming, herbebossing, educatie en onderzoek.