Eerlijk Samenwerken

Op een eerlijke manier en langdurig samenwerken is ook hartstikke duurzaam. Want alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Eerlijkheid duurt het langst. Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Zo telen we vijf procent van onze groene kamerplanten in Costa Rica. Het warme klimaat ter plekke biedt ons een uitgelezen kans ‘specialties’ te realiseren. Om deze speciale planten aan ons toch al uitgebreide assortiment toe te kunnen voegen maken we dus dankbaar gebruik van de warmte en de hoge lichtintensiteit van Costa Rica. Zodat we onze klanten kunnen blíjven verrassen!

Duurzaam, in elk opzicht

Verduurzamen: we doen het bij Plantanious niet omdat we moeten, maar omdat we kúnnen! Wat is er immers belangrijker dan een gezonde toekomst voor iedereen? Daarom dragen we het milieu een warm hart toe en streven we naar een mooiere wereld. Gaan we voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord en blijven we de ontwikkelingen nauwgezet volgen. Immers, wie groen doet, groen ontmoet! Ons streven naar duurzaamheid vertaalt zich niet alleen in de innovatie technologieën die we inzetten, maar net zo goed in de manier waarop we de samenwerking zoeken.

Aardwarmte

Plantanious werkt en produceert volledig klimaatneutraal. We maken gebruik van geothermie (aardwarmte), waarvoor we zijn aangesloten bij het aardwarmteproject ‘Nature’s Heat’. Zo kunnen we onze kas voor 100% verwarmen door de op 2,5 km diepte liggende warmtebron aan te boren. Dat betekent dat we onze kas verwarmen zonder CO2-uitstoot, iets wat nog uniek is in de tuinbouw. Daar zijn we dan ook met recht trots op!

ZONNE-ENERGIE

De daken van ons bedrijf zijn voorzien van 735 zonnepanelen en in de nabije toekomst gaan we er ook nog eens enkele honderden installeren op het naastgelegen weiland. Met de hulp van de zon wekken we zo het vermogen op dat we als bedrijf verbruiken. Dus ook wat betreft onze elektriciteit zijn we helemaal zelfvoorzienend. Zodat onze planten nóg groener worden!