WIE GROEN DOET

GROEN ONTMOET

cropped-plantanious-web-icon-2.png

duurzaam, in elk opzicht

Verduurzamen:
wij doen het niet omdat wij moeten,
maar omdat wij kúnnen!

Wij vinden het belangrijk om al onze planten op een duurzame en verantwoorde wijze te kweken, en willen ook dat dit toegankelijk is. Zo kan iedereen écht genieten van onze prachtige planten, wetende dat deze met respect voor de natuur zijn geteeld. Wij zijn goed voor mens en dier, en dat merk je! Hoe dan? Lees gauw verder om te ontdekken hoe duurzaam wij zijn…

Plantanious werkt en produceert
volledig klimaatneutraal.

Wij maken gebruik van geothermie (aardwarmte), waarvoor wij zijn aangesloten bij het aardwarmteproject ‘Nature’s Heat’. Zo kunnen wij onze kas voor 100% verwarmen door de op 2,5 km diepte liggende warmtebron aan te boren. Dat betekent dat wij onze kas verwarmen zonder CO2-uitstoot, iets wat nog uniek is in de tuinbouw. Daar zijn wij dan ook met recht trots op!

Bij Persoon Potplanten gebruiken we de restwarmte van een naast gelegen bedrijf die deze warmte over heeft. Ook dat past goed in onze duurzame strategie.

zonne-energie
Zonne-energie

Wij maken ook dankbaar gebruik van de kracht van datgene waar menig mens zo blij van wordt: de zon! Wij zullen je de moeite van het tellen besparen: wij hebben maar liefst in totaal 1100 zonnepanelen op onze daken liggen! Zo creëren wij onze eigen stroomvoorziening. En dat allemaal met de zonnestralen die de natuur ons cadeau doet: geweldig!

adopt rainforest

Een stukje regenwoud adopteren: het klinkt misschien gek, maar dit is een serieuze zaak! Onze organisatie zet zich in door een deel van de omzet af te staan aan Adopt Rainforest. Zo beschermen wij ook een deel van één van de meest bijzondere plekken ter wereld:

Het regenwoud in Costa Rica.

Monstera blad

eerlijk samenwerken

Alleen ga je sneller,
maar samen kom je verder.

Deze eenvoudige waarheid vormt de kern van onze samenwerking. De twee verwante familie bedrijven Plantanious en Persoon Potplanten, hebben elkaar gevonden in 2023 met een gemeenschappelijk doel voor ogen: duurzame en eerlijke samenwerking waar een breed assortiment aan planten wordt geproduceerd. 

Het credo “Eerlijkheid duurt het langst” weerspiegelt onze aanpak. Wij geloven in transparantie, in het nakomen van beloften en het waarmaken van onze woorden. Deze principes vormen de ruggengraat van onze intensieve samenwerking met diverse leveranciers. Van stekleveranciers tot potgrondleveranciers en samenwerkingen met bedrijven om ons heen, wij bouwen aan duurzame relaties gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen.

Samen creëren we niet alleen producten, maar ook kansen. We bouwen aan duurzame relaties waarmee we kunnen groeien.

Adopteer Regenwoud

Plantanious werkt samen met stichting Work with Nature. Onze tropische regenwouden verdwijnen in rap tempo en met de bomen gaat een enorme biodiversiteit verloren. Als het aan ons ligt loopt de jaguar straks weer rond in het door ‘Adopteer Regenwoud’ beschermde regenwoud in Costa Rica! De plek waar veel van onze bijzondere planten hun oorsprong kennen. Om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het doel van de stichting – in de komende tien jaar 2.000 hectare regenwoud beschermen – doneren wij een deel van onze omzet waarmee een deel van het tropisch regenwoud kan worden beschermd. Hoe meer er gedoneerd wordt, hoe sneller we de jaguar kunnen verwelkomen in een veilig leefgebied. Om dit doel te kunnen realiseren steekt de stichting geld in bescherming, herbebossing, educatie en onderzoek.