WIJ GAAN LEKKER OP GROEN • WIJ GAAN LEKKER OP GROEN

WIJ GAAN LEKKER OP GROEN • WIJ GAAN LEKKER OP GROEN

cropped-plantanious-web-icon-2.png

WIJ ZIJN PERSOON POTPLANTEN

Verrassend groen!

Het bedrijf is opgericht door Arie Persoon in 1950, en teelde destijds tomaten en sla.
In 1980 is Aad Persoon begonnen met het telen van groene kamerplanten op de huidige locatie en samen met broer John Persoon is het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is.

De totale oppervlakte van het bedrijf beslaat 47.000 m². Hiervan wordt ongeveer 6500 m² gebruikt voor de eigen productie van het, voor de teelt benodigde, uitgangsmateriaal.
Samen met ongeveer 20 werknemers besteden zij veel tijd en zorg aan de teelt van kwaliteitsproducten. Aad: ” al 20 jaar zijn wij lid van Decorum Company, een enthousiaste vereniging met zo’n 60 leden. Dus staan wij voor een kwaliteitsproduct en betrouwbaarheid .”

Monstera blad

Het grootste gedeelte van het bedrijf bestaat dan uit nieuwe moderne hoge kassen die ingericht zijn volgens de huidige normen en maatstaven . Hiervoor staat een nieuwe bedrijfsruimte met inpandige docks, een ruime kantooropstelling en ruim voldoende parkeergelegenheid.

Alle planten worden geteeld op betonvloeren die zijn voorzien van het “eb- en vloed – systeem”. Er wordt ook gewerkt met 3 scherminstallaties per afdeling die onafhankelijk van elkaar kunnen schermen en energie besparen. Ook het vochtgehalte wordt hier op peil gehouden door verneveling Dit zijn 3 voorbeelden binnen het bedrijf waaruit blijkt dat we hard werken aan een energiezuinige en milieubewuste teelt.