Hi, ik ben

Arthur

Wie is

deze

Guy?

Hi! Mijn naam is Arthur.

Botanici noemen mij ook wel Ficus Binnendijkii Amstel King. Ook ik ben onderdeel van de reusachtige Ficus familie. Ik ben een echte eye-catcher met mijn prachtige lange bladeren, die van rood tot groen kleuren. Met mij maak je zeker weten een statement in huis!

Oorspronkelijk ben ik te vinden in delen van Azië, Afrika, Australië en Zuid-Amerika, waar ik mega groot kan worden! Misschien heb je ook wel eens gehoord van mijn bijnaam: de rubberplant. Vroeger was ik namelijk erg belangrijk voor de productie van rubber! Tegenwoordig niet meer hoor, ik sta nu liever te pronken in huis.

SNELGIDS

meetlint
Hoogte: 90 CM
plantenpot
Diameter: 21 CM
zon
Plaatsing: Halfzon
water
water: Regelmatig water geven
air cleaning
STERK LUCHTZUIVEREND
do not eat
GIFTIG, NIET GESCHIKT VOOR CONSUMPTIE
schaar
SCHUD PLANT OM OUD BLAD TE LATEN VALLEN. TE LANGE TAKKEN WEGKNIPPEN.
voeding
1x per maand plantenvoeding, ‘s winters niet
Monstera blad

MORE INFO

 • Waar sta ik het liefste in huis?
 • Ik houd er van om op een plek te staan waar ik wat zonnestraaltjes mee kan pakken, maar niet te veel! Mijn bladeren kunnen daar namelijk niet zo goed tegen. Zet mij dus bijvoorbeeld vlakbij een raam op het westen of oosten, of twee meter van een raam op het zuiden. Zorg er voor dat ik geen last heb van tocht, en dan vind ik het heerlijk vertoeven. Laat mij hier dan ook lekker staan en verplaats mij liever niet meer, ik houd namelijk niet van verandering. Je kunt mij het beste af en toe een stukje draaien, zodat al mijn blaadjes kunnen genieten van de zon.

 • Hoeveel water drink ik?
 • Een licht vochtige grond, daar houd ik van. Zorg er wel voor dat je mij niet te veel water geeft, aangezien ik hier niet goed tegen kan. Een regelmatig slokje lauwwarm water is voor mij voldoende. Houd er wel rekening mee dat dit per seizoen nog wel eens kan verschillen. In de winter drink ik minder dan in de zomer, aangezien ik in de zomer door het vele zonlicht en de warmte ook meer water drink. En: hoe lichter de standplaats, hoe meer ik drink. Geef mij ook water van onderaf, dit is beter voor mijn wortels. Check voor het watergeven altijd even of ik water nodig heb door mij even op te tillen. Ben ik zwaar? Sla dan een waterbeurt over. Ben ik licht? Dan lust ik wel een slokje!

 • Hoeveel voeding eet ik?
 • Ik heb voeding nodig tijdens het groeiseizoen, welke doorgaans loopt van maart tot september. In deze periode krijg ik graag één keer per maand plantenvoeding, in de verhouding zoals aangegeven op de verpakking. Geef mij niet te veel plantenvoeding, want daar houden mijn wortels niet zo van. Buiten het groeiseizoen om hoef je mij geen voeding te geven, ik heb dan genoeg aan mijn reserves.

 • Wanneer wil ik een nieuwe pot?
 • Laat mij maar lekker in mijn eigen potje staan de eerste maanden nadat je mij gekocht hebt. Ik wen eerst altijd graag aan mijn nieuwe omgeving voordat ik een nieuwe pot krijg. Je kunt mij natuurlijk wel met mijn kweekpot in een decoratieve pot zetten. Na de eerste keer verpotten vind ik eens in de twee jaar een nieuwe pot wel prettig. Graag een die 20% groter is dan mijn vorige pot. Verpot mij in het voorjaar, aangezien ik in deze periode de meeste energie heb om van mijn verhuizing te herstellen. Ook krijg ik graag nieuwe potgrond, vol met voedingsstoffen. Ik kan erg snel groeien, dus het kan zijn dat ik eerder een nieuwe pot nodig heb. Dit kun je makkelijk herkennen aan de wortels die onder de pot uit komen of een gebarsten pot.

  Gebruik altijd een binnenpot in een decoratieve pot. Op deze manier kun je makkelijk checken of ik water nodig heb. Ook is het gemakkelijker om mij op deze manier van onderaf water te geven.

 • Wanneer knip je mij?
 • Je hoeft mij niet te snoeien. Schud me even heen en weer en je zult zien dat mijn oude blaadjes er vanzelf af vallen. Groei ik nou zó hard en krijg ik hierdoor gekke uitlopers? Knip deze dan gerust weg om mij mooi in vorm te houden.

 • Wat is mijn superpower?
 • Ik ben een ster in het zuiveren van de lucht! Ik zorg er zo voor dat mijn leefruimte wordt voorzien van schone lucht. Ik doe dit door CO2 in de lucht om te zetten in zuurstof. Dit is goed voor jouw concentratie, energie en creativiteit!

 • Wist je al dat?
 • … ik wel van een regenbuitje houd? Zet mij gerust eens buiten tijdens een zomerse plens regen, dit vind ik heerlijk! Zo worden mijn blaadjes ook lekker schoon gespoeld. Kan ik nóg beter de lucht zuiveren in huis!

 • Ben ik eetbaar?
 • Nee, ik ben niet eetbaar.

Ik houd er van om op een plek te staan waar ik wat zonnestraaltjes mee kan pakken, maar niet te veel! Mijn bladeren kunnen daar namelijk niet zo goed tegen. Zet mij dus bijvoorbeeld vlakbij een raam op het westen of oosten, of twee meter van een raam op het zuiden. Zorg er voor dat ik geen last heb van tocht, en dan vind ik het heerlijk vertoeven. Laat mij hier dan ook lekker staan en verplaats mij liever niet meer, ik houd namelijk niet van verandering. Je kunt mij het beste af en toe een stukje draaien, zodat al mijn blaadjes kunnen genieten van de zon.

Een licht vochtige grond, daar houd ik van. Zorg er wel voor dat je mij niet te veel water geeft, aangezien ik hier niet goed tegen kan. Een regelmatig slokje lauwwarm water is voor mij voldoende. Houd er wel rekening mee dat dit per seizoen nog wel eens kan verschillen. In de winter drink ik minder dan in de zomer, aangezien ik in de zomer door het vele zonlicht en de warmte ook meer water drink. En: hoe lichter de standplaats, hoe meer ik drink. Geef mij ook water van onderaf, dit is beter voor mijn wortels. Check voor het watergeven altijd even of ik water nodig heb door mij even op te tillen. Ben ik zwaar? Sla dan een waterbeurt over. Ben ik licht? Dan lust ik wel een slokje!

Ik heb voeding nodig tijdens het groeiseizoen, welke doorgaans loopt van maart tot september. In deze periode krijg ik graag één keer per maand plantenvoeding, in de verhouding zoals aangegeven op de verpakking. Geef mij niet te veel plantenvoeding, want daar houden mijn wortels niet zo van. Buiten het groeiseizoen om hoef je mij geen voeding te geven, ik heb dan genoeg aan mijn reserves.

Laat mij maar lekker in mijn eigen potje staan de eerste maanden nadat je mij gekocht hebt. Ik wen eerst altijd graag aan mijn nieuwe omgeving voordat ik een nieuwe pot krijg. Je kunt mij natuurlijk wel met mijn kweekpot in een decoratieve pot zetten. Na de eerste keer verpotten vind ik eens in de twee jaar een nieuwe pot wel prettig. Graag een die 20% groter is dan mijn vorige pot. Verpot mij in het voorjaar, aangezien ik in deze periode de meeste energie heb om van mijn verhuizing te herstellen. Ook krijg ik graag nieuwe potgrond, vol met voedingsstoffen. Ik kan erg snel groeien, dus het kan zijn dat ik eerder een nieuwe pot nodig heb. Dit kun je makkelijk herkennen aan de wortels die onder de pot uit komen of een gebarsten pot.

Gebruik altijd een binnenpot in een decoratieve pot. Op deze manier kun je makkelijk checken of ik water nodig heb. Ook is het gemakkelijker om mij op deze manier van onderaf water te geven.

Je hoeft mij niet te snoeien. Schud me even heen en weer en je zult zien dat mijn oude blaadjes er vanzelf af vallen. Groei ik nou zó hard en krijg ik hierdoor gekke uitlopers? Knip deze dan gerust weg om mij mooi in vorm te houden.

Ik ben een ster in het zuiveren van de lucht! Ik zorg er zo voor dat mijn leefruimte wordt voorzien van schone lucht. Ik doe dit door CO2 in de lucht om te zetten in zuurstof. Dit is goed voor jouw concentratie, energie en creativiteit!

… ik wel van een regenbuitje houd? Zet mij gerust eens buiten tijdens een zomerse plens regen, dit vind ik heerlijk! Zo worden mijn blaadjes ook lekker schoon gespoeld. Kan ik nóg beter de lucht zuiveren in huis!

Nee, ik ben niet eetbaar.

favo spot

Waar sta ik het liefste in huis?

Zet mij op een lichte plek waar ik geen tocht kan voelen. Hier voel ik mij op mijn best!

verzorging

Medic heart

Hoe verzorg je mij?

Geef mij maar een regelmatig slokje lauwwarm water en één keer per maand een beetje plantenvoeding. Dát vind ik fijn!

Adopteer Regenwoud

Plantanious werkt samen met stichting Work with Nature. Onze tropische regenwouden verdwijnen in rap tempo en met de bomen gaat een enorme biodiversiteit verloren. Als het aan ons ligt loopt de jaguar straks weer rond in het door ‘Adopteer Regenwoud’ beschermde regenwoud in Costa Rica! De plek waar veel van onze bijzondere planten hun oorsprong kennen. Om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het doel van de stichting – in de komende tien jaar 2.000 hectare regenwoud beschermen – doneren wij een deel van onze omzet waarmee een deel van het tropisch regenwoud kan worden beschermd. Hoe meer er gedoneerd wordt, hoe sneller we de jaguar kunnen verwelkomen in een veilig leefgebied. Om dit doel te kunnen realiseren steekt de stichting geld in bescherming, herbebossing, educatie en onderzoek.